Zagreb po domaću

  • 3 sata
  • Engleski, Njemački, Talijanski, Hrvatski
  • 35.00 €

Zbog čega je ovaj izlet poseban?

  • Stručni vodiči – Upoznati ćete Zagreb u pratnji naših stručnih vodiča, koji će sa Vama podijeliti ljubav prema gradu, na drugačiji i poseban način.
  • Osjećajte se kao purger (stanovnik Zagreba) – Dozvolite nam da Vas zarazimo našom ljubavi prema Zagrebu. Osjećajte se kao purger barem na dan.
  • Male grupe – Želimo svim svojim gostima pružiti punu pažnju, te odgovoriti na sva njihova pitanja. Zbog toga su naše grupe male.
  • Direktna rezervacija: Rezervirate direktno, bez agencijske provizije
  • Dostupnost: Ukoliko imate bilo kakvih pitanja možete nas kontaktirati na broj telefona +385953571145 (Matija).


Što ćemo vidjeti i raditi?

Za Parižane je Zagreb mali, za Rimljane nije dovoljno star, za Dubrovčane je prevelik, ali za nas je upravo po mjeri. Samo onaj tko Zagreb živi može dočarati njegovu posebnost. Krenite s nama, koji nosimo Zagreb u srcu, putevima slavne prošlosti našeg grada.

Upoznajte hrvatsku prijestolnicu s lokalnim vodičima. Saznajte kako je nastao Zagreb, zašto i kada je postavljen spomenik banu Josipu Jelačiću, što krije Riznica zagrebačke katedrale. Razgledat ćemo zagrebačku katedralu, hrvatsku prvostolnicu, najvišu građevinu u Zagrebu.

Otkrit ćete puno zanimljivih anegdota vezanih uz nju te ćete uživati u spoju različitih umjetničkih stilova koji su i danas svjedok višestoljetnih izmjena koje su se na njoj događale. Saznat ćete zašto je ona tako važna za Hrvate, te koji su povijesni hrvatski velikani čije posmrtne ostatke čuva katedrala.

Zašto je Zagrepčanima važna slika Majke Božje na Kamenitim vratima? Zašto je crkva sv. Marka jedan od najvažnijih simbola Zagreba, a i Hrvatske? Kako je nekoć izgledao život na glavnom gornjogradskom trgu, a zašto je važan danas za Hrvate? (ili a za što je danas sinonim Trg sv. Marka)?

Srce hrvatske prijestolnice, glavni gradski trg, spoj je užurbanosti dnevnog životnog ritma i smirujućih građevina klasicističkih pročelja. Šetnju započetu u Donjem gradu brzo ćemo nastaviti otkrivajući draži Gornjeg grada.

Vidjet ćete kako izgleda centralna zagrebačka tržnica, najživahnije i živopisnije mjesto u gradu. Proći ćemo i kraj nekadašnje, samozatajne prvostolnice grada Zagreba i pokušati se uživjeti u njezinu priču. Vidjet ćete ulicu koja je nekoć bila granica dvaju srednjovjekovnih gradova Kaptola i Gradeca, tajnovitu ulicu Krvavi most, jedina preostala vrata srednjovjekovne utvrde Gradeca.

Trg sv. Marka sigurno će biti mjesto za prekrasnu foto uspomenu. Na kratkom potezu do južnih gradskih vrata čeka vas bogatstvo sakralne i kulturne baštine, anegdote i tajne ove neodoljive gornjogradske jezgre.

Ako vam se posreći, vidjet ćete i čuti što kulu Lotršćak čini jedinstvenom u Europi. Jedna "Stara gospođa” omogućit će vam brzo spuštanje u Donji grad i prolazak jednom od najdužih zagrebačkih ulica do početne točke naše zajedničke avanture.

Tura "Zagreb po domaću” ostavit će trajni pečat u Vašem srcu.

Što je uključeno u cijenu?

Razgled grada uz pratnju stručnog vodiča, ulaznica za uspinjaču.

Rezervacije

Molimo Vas izaberite broj osoba, i željeni datum izleta. Ukoliko željeni datum i vrijeme nisu dostupni, ili imate bilo kakva druga pitanja, molimo vas da nas kontaktirate putem kontakt forme, ili na broj telefona +385 95 3571 145.